Valkosuklaakakku lakkiaisiin

Ohje löytyi puputar-blogista.

Herkullinen ohje! Tein tätä lakkiaisiin viime kesänä. Lisäsin joukkoon päärynäviipaleita ja maustoin osan massasta tummalla suklaalla että kakkuun saisi lakin värit. J

Suluissa omat muutokseni. Alkuperäisessä ohjeessa kakun pinnassa oli vadelmakiille mutta sen jätin pois ja tarjosin kakun kanssa vadelmamelbaa.

Pohja:
- 250 g Digestive-keksejä
- 75 g voita

Täyte:
- 200g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 liivatetta (lisäsin yhden)
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 dl kermaa (tai 2,5 dl Flora vispiä)
(100g tummaa suklaata)
(n. purkillinen päärynöitä)

Tee murustetuista kekseistä ja voista tasainen seos ja painele se leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
Kuutioi päärynät ja asettele ne pohjan päälle.
Sulata suklaat. Vatkaa vaahdoksi kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota kerma, loput sokerit ja vanilliinisokeri.  Tee valkuaisvaahdosta, kermasta ja juustosta tasainen seos, jaa tämä massa puoliksi ja sekoita toiseen puoleen valkoinen suklaa ja toiseen tumma. Kaada seos irtopohjavuokaan tumma alimmaiseksi ja vaalea päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

tässä kuvassa näkyy kakun kerrokset ja päärynätkin taitavat erottua. Hymy