1250603138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mud cake

Taas näkyy viimeisestä päivityksestä olevan aikaa enemmän kuin lääkäri määrää.. Ja sama virsi jatkuu täältäpäin, eli työkiireet, väsymys, jne. No, jos sitten alkaisi taas päivityksiä sataa kun työt loppuvat parin viikon päästä. (mahdankohan luvata parannusta jokaisessa viestissani.. Päättämätön )

Taas laittelen näitä vanhempia ohjeita pois alta ja valmistujaiskakut ja muuta kaikkea tulee kun jaksan panostaa niiden tänne kirjoittamiseen.

Ohjeen löysin chocolate por favor-blogista joskus kauan sitten ja se on odottanut kokeilemista jo aikoja. Nyt maistamisen jälkeen voi todeta että liian kauan.

Tämä ohje on ihanan helppo ja nopea valmistaa... Ja kaiken lisäksi ihan sairaan hyvää! Tätä täytyy ehdottomasti tehdä uudestaan!

Suluissa omat muutokseni.

4 kpl      kananmunia
2 dl       sokeria
2½ dl    vehnäjauhoja
2 tl        leivinjauhetta
200 g    margariinia
1 levy (150g-200g) tummaa suklaata (laitoin tummaa suklaata 130g ja maitosuklaata 50g)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, ettei suklaa pala. Voit toki halutessasi sulattaa suklaan vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä (tai sulata voi ja suklaa mikrossa aina välillä sekoittaen, suklaan ei kokonaan tarvitse sulaa, se kyllä sulaa lämpimän voin joukkoon). Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta munasokerivaahtoon. Sekoita. Kaada taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200°C uunin keskitasolla n. 20min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi". Halutessasi koristele jäähtynyt mutakakku tomusokerilla.
(Uunissa kakku oli minulla vähän pidempään kuin sen 20 minuuttia kun koneella kirjoittelin (mutta ei muutamaa minuuttia enempää))

1250603210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e