Nyt on syksy täälläkin ja omenat kypsyvät. Omenaviikon kunniaksi tässä Kotilieden ohje ihanaan, pehmeän mehevään omenasacheriin.

Valmistusaika: yli 60 min
Annoksia: 12

Määrä Aines
  kakku:
150,0 g voita
150,0 g tummaa suklaata
5,0 kpl munanvalkuaista
0,5 dl tomusokeria
5,0 kpl munankeltuaista
1,5 dl tomusokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,0 dl perunajauhoja
1,0 tl vaniljasokeria
2,0 tl leivinjauhetta
  kostutus:
0,5 dl omenamehua
  täyte:
2,5 dl omenasosetta
  päälle:
1,0 dl Aprikoosimarmeladia (käytin omenaa)
(tilkka vettä)
  kuorrutus:
1,5 dl kermaa
1,0 rkl erikoishienoa sokeria (käytin tomusokeria)
300,0 g tummaa suklaata
2,0 rkl voita
  koristeeksi:
  rouhittua suklaata
  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Yhdistä jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Erottele keltuaiset valkuaisista.
  2. Vaahdota valkuaiset ja 0,5 dl tomusokeria. Vaahdota keltuaiset ja 1,5 dl tomusokeria.
  3. Sekoita suklaa keltuaisvaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  4. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.
  5. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta levyjä omenamehulla. Levitä omenasosetta kakkulevyjen väliin ja kokoa kakku. Kiehauta aprikoosimarmeladi ja levitä seos kakun pinnalle. Anna jäähtyä noin tunnin ajan.
  6. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan joukkoon. Lisää sokeri ja voi. Sekoita kuorrutus ja kaada seos kakun päälle. Korista suklaalastuilla

Tämän kakun tein herkkujälkiruoaksi rapujuhliin. :P