Sekaleipä

1243787128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen löysin koiruuksia ja kokkailuja-blogista jonne se oli löytynyt Open cafesta ja sinne se löytyi Nokke kokkaa-blogista. (tälläinen pieni lista :) )

Tosi helppo taikina, erityisesti kun tein sen äidin yleiskoneella.
Ja leivät olivat hyviä! Taas ohje jota täytyy tehdä uudestaankin!

SEKALEIPÄ
4½ dl piimää (käytin vettä)
1 pss kuivahiivaa
1½dl rouhittua porkkanaa
3 rkl siirappia
1 tl suolaa
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
½ dl sulaa margariinia

Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
Lisää porkkanaraasteeseen hiiva ja kädenlämpöiseksi lämmitetty piimä.
Sekoita, lisää sitten siirappi ja suola.
Sekoita taikinaan kaurahiutaleet, ruisjauhot ja grahamjauhot.
Lisää myös vehnäjauhot pikkuhiljaa ja alusta taikina tasaiseksi.
Lisää alustamisen loppuvaiheessa rasva.
Kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. (saivat kohota aika kauan kun uuni oli varattu) Minä tein nousun loppuvaiheessa pienet viillot leivän pintaan.
Muotoile taikinasta kaksi leipää ja laita ne vielä pellille hetkeksi kohoamaan. (laitoin kahteen vuokaan.)
Paista sitten 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.