Nyt olen täällä taas! :) Eli nyt toivottavasti alkaa päivityksiä taas satamaan kun olen kotona päivisin. Ja jos leipoakin jaksaisin enemmän, viimekuussa se jäi kyllä tosi vähälle. Eli vanhoja ja vähemmän vanhoja kuvia ja ohjeita on tulossa.


Ensimmäisenä aloitetaan Porkkanapiirakalla, jonka olen tehnyt jo maaliskuussa, mutta joka sopii tähän syksyaikaan kuin nenä päähän... :)

Ohjeen löysin Sitä sun tätä-blogista.

Maku on aivan ihanan pehmeä ja makea. Ei uskoisi että porkkana voi olla näin hyvää makeassa leivonnaisessa. Tätä kannattaa ehdottomasti tehdä toistekin!

Suluissa omat muutokseni ja huomautukseni.


 
Leikkausjäljestä tuli tosi ruma kun ei ollut kunnon puukkoa.

Porkkanapiirakka
uunipellillinen
300g   munia
500g   sokeria
300g   voi-öljyä (½ voita, ½ öljyä)
390g   vehnäjauhoja
    7g   suolaa
    9g   leivinjauhetta
    6g   soodaa
    7g   kanelia
400g   porkkanaraastetta

Kuorrutus

200g   maustamatonta sulatejuustoa
300g   tomusokeria
100g   voita
  10g   vaniliinisokeria
elintarvikevärejä


*Sulata voi öljyn kanssa joko mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä.

*Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi
*Sekoita kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon 'hellästi' sekoittaen.
*Sekoita voi-öljy porkkanaraasteen joukkoon ja lisää raaste taikinaan.
*Levitä leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.
(Pelti tuli aika täyteen taikinasta mutta mahtui just. Jätin kyllä kulhon kaapimatta kunnolla)
(Paistoon riitti 10 min vähemmän, eli siis 25 min ja siitäkin olisi ehkä pikkuriikkisen voinut nipistää.)
*Anna piirakan jäähtyä paiston jälkeen kunnolla ennen kumoamista leivinpaperin päälle.  Irroita  pohjapaperi varovasti, jotta pinta pysyy tasaisena (leivinpaperin kostuttaminen märällä talouspaperilla tai raapalla siloittaminen auttaa)
*Pehmennä kuorrutteen voi sulatusteholla mikrossa. Sekoita voi ja sulatejuusto vatkaimella kunnes rakenne on tasaista. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon koko ajan sekoittaen. (Päällistä vispasin koneella hetken kun kaikki oli sekoitettu, ja siitä tuli ihanan ilmava.)
*Levitä kuorrute piirakkapohjan päälle paletilla tai L-paistolastalla. Jätä jonkin verran kuorrutetta koristelua varten. (Anna pohjan jäähtyää kunnolla, minä en antanut ja kuorrutus meinasi sulaa. Ei kuitenkaan mitaan katastrofia tapahtunut)
*Leikkaa levystä sopivan kokoisia paloja. Värjää kuorrutetta oranssiksi ja vihreäksi ja pursota yksi tai kaksi porkkanaa piirakkapalan päälle. Syö ja nauti =) (Värjäsin päällistä porkkanoihin (pari ruokalusikallista olisi riittänyt ja varsiin vielä vähemmän) ja nestemäinen väri ei oikein tahtonut sekoittua. Eli ens kerralla kannattaa käyttää jotain muuta väriä!!)