Marengit
Ohje on siitä jostain Roinisen juhlakirjasta ja sillä on tehty jo monen monta erilaista muotoa ja makua marenkeihin. :)
Hyvä ohje, rapeita kokonaan, eikä yhtään pehmeitä sisältä mikä on yök. Makua on helppo vaihtaa laittamalla erimakuista tomusokeria tai sekoittamalla massaan erilaisia rouheita jne. Nam! :P
2 valkuaista
2 dl sokeria/tomusokeria
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeri vähitellen kokoajan vatkaten.
3. Pursota ruusukkeiks tai sydämiksi tai luiksi tai....
4. Koristele halutessasi nompparelleilla tai hopeakuulilla
5. Kuivata marenkeja 100°C alatasolla noin tunti ja jätä jälkilämpöön vielä 1-2 tunniksi.
Mulla tästä ohjeesta tuli useimmiten kaksi pellillistä pieniä marenkeja jotka paistoin yhtä aikaa vaikka uunissa ei kiertoilmaa olekaan. Puolituntia, peltien vaihto (alatasolla ollut ylemmäs ja ylempi alatasolle [kuinka noin yksinkertaisen asian voi sanoa niin hankalasti])
Sydämiä mansikkatomusokerilla olen valmistanut mieheni siskontytön ristiäisiin ja omiin häihini
Suklaisia tarjottiin Emilian ristiäisissä myös.
Kommentit