Siellä mistä ohjeen nappasin, nämä olivan Annan keltaisia silmiä. Minulla kuitenkin molemmat testattavat hillot olivat niin tummia että ne eivät nimeen sopineet. Vai miltä kuulostaisi pikkuleipä nimeltä Annan mustat silmät?

Helppoja olivat valmistaa ja nopeita taas. Hyviäkin, ihan peruskeksejä. Hilloa vaihtamalla saa monia erilaisia. Nopea tehdä ja hyvää, eli säästöön vaan…

Ensimmäisen testin tein Kuningatarhillolla ja hyvää oli.

100 g voita

0,5 dl tavallista sokeria ja 0,5 dl fariinisokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

paistonkestävää appelsiinimarmeladia

 

Sekoita pehmeään voihin sokerit ja vaahdota. Lisää seokseen yksi kananmuna ja vatkaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vähän kerrallaan. Tee taikinasta uunin pellille pieniä pallomaisia nokareita ja paina niihin kylmään veteen kastetulla teelusikalla hillolle sopiva kolo (minä käytin muovista viinipullonkorkkia, jonka kastoin välillä vehnäjauhoihin, jos meinasi ruveta tarttumaan kiinni). Taikinanokareiden ei tarvitse olla hirveän isoja sillä keksit leviävät uunissa, jonka takia jätä myös melko isot välit pellille. Laita vajaa teelusikallinen hilloa jokaiseen koloon ja paista keksejä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 225 asteessa noin 6-8 minuuttia.

 

Itsenäisyyspäivän metäretkellemme tein luumuhillolla joka ei sopinut ehkä ihan yhtä hyvin.