Täytetty Kesäkurpitsa

Ohjeen löysin Kirsin keittiössä-blogista.

Tämä oli valmiina tosi hyvää salaatin kanssa. :) Täytyy tehdä uudestaan!  Kasviksia tulee syötyä ihan huomaamattaan... :)

·    kesäkurpitsa (minun kesäkurpitsani oli tosi pieni ja vielä vähän päädystä maistettu)
Täyte:
·    200 g paistijauhelihaa
·    1 pieni sipuli
·    1 valkosipulinkynsi
·    30 g porkkanaa
·    30 g paprikaa
·    1 pieni tomaatti (en laittanut)
·    suolaa
·    mustapippuria
·    4 rkl sweet chili saucea ( tätäkään ei ollut, mutta mausteita laitoin sitäkin enemmän :) )
·    juustoraastetta
(kesäkurpitsoiden sisus koverrettuna)
(tuorejuuston jämät ja loraus ketsuppia)


Pilko sipuli hienoksi ja ruskista jauhelihan kanssa. Lisää valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko porkkanat, paprikat ja tomaatti pieneksi kuutioksi ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Lisää lopuksi sweet chili-kastike ja kiehauta täyte.
Halkaise kesäkurpitsa kahtia ja koverra sisustaa pois. Täytä ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tuo täytemäärä riitti reilusti yhteen 400 g:n painoiseen kesäkurpitsaan.


Valmiit kurpitsat                                                                             Kurpitsaa, salaattia ja lopusta jauhelihasta tehtyä ”täytettä”