Vanilijainen mustikkapiiras

Ohjeen löysin Mian kokkailut-blogista. Hän oli löytänyt sen Kirsin keittiössä-blogista ja alunperin ohje on Kaarina Roiniselta.

Tosi helppo ohje valmistaa! Täyte oli aika hauskan värinen ainakin ennen uuniin laittamista..
Maku oli tosi hyvä ja vielä erityisesti vanilijaajäätelön kanssa! Ehdottomasti uudestaan tehtävä!


Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaura- tai ruislesettä
1 tl leivinjauhetta
1 muna (laitoin 2 kun olivat olemattoman pieniä)
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl vaniljajogurttia (korvasin vanilijakastikkeella)
Väliin:
3 dl pakastettuja mustikoita (mulla tuoreita ja n. 4dl)
Pinnalle:
3/4 dl sokeria
1 muna (laitoin 2 kun olivat olemattoman pieniä)
2 dl vaniljajogurttia (korvasin Mustikan makuisella soijajogurtilla)
1 tl vaniljasokeria

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla paistoritilätasolla 30-35 minuuttia. (Minulla oli uunissa jonkun verran pidempään, n. 40 minuuttia, johtuen luultavasti soijajogustusta)

Oikeanpuoleisesta kuvasta erottuu hauskasti kuinka taikina nousi täytteen päälle paiston aikana...