Kaikki jäivät vähän soikeiksi ja oikean lämmön löytäminen oli hankalahkoa. Ihan kivoja kuitenkin tuli kun hiukan osui kohdalleen… :) Yksinään eivät maistu paljon millekään mutta kun laittaa päälle vaikkapa suklaakastiketta ja vadelmia niin nams! :D Sen verran hauskan näköisiä että täytyy toistekin tehdä.

Ojeen nappasin Kotikokki sivuilta.

2-2,5 dl maitoa (laitoin 2,5 dl)

1-2 rkl suatettua voita tai öljyä (öljyä 1,5 rkl)

2 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

ripaus suolaa (ja sokeria jos haluaa)

 

1. Laita teflon-pinnoitettu pannu kuumenemaan keskilämmölle.

2. Mittaa kuivat aineet ja sitten maito, sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Se jää klimppiseksi, nou hätä.

3. Tiputa pannulle pisara vettä, jos se kiehuu heti voi aloittaa pannukakkujen paistamisen. Laita n. puoli desiä kerralla, tai kaksi kukkurallista ruokalusikallista pannukakkua kohden. Huom: paistetaan kuivalta pannulta ilman lisättyä rasvaa.

4. Kun pinnalla alkaa näkyä kuplia voi pannukakun kääntää. Se on tällä hetkellä vielä aika nestemäinen pinnalta.

5. Se on valmis kun pohja on kullanruskea ja pannukakku on mukavan ilmava.

6. Päälle voi laittaa sokeria, vadelmia, hunajaa, hilloa, nutellaa.. mistä vaan tykkää. Kannattaa kokeilla myös laittaa desi mustikoita tai muita marjoja taikinaan ennen kuin paistaa ne.

Komia pino ja herkulliset päälliset.