Vähän erilaisia marenkejä täytyi kokeila, ohje Kotivinkin Jouluherkut 2007 lehdestä. Hyviä, ilmavia ja rapeita. Ja myöskin suklaisia. Nam! Täytyy tehdä toistekin.

Pursotuksessa ensimmäiset muutama tuli tosi kauniita ja sitten suklaa varmaan laski vaahtoa kun loppua kohti marengit ”pehmenivät” vaan.

 

4 valkuaista

2 dl sokeria

1 rkl maissitärkkelysjauhoja (maizena)

1 tl väkiviinietikkaa (mulla oli valkoviinietikkaa)

50g tummaa suklaata

 

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen.
  3. Lisää seokseen  maissitärkkelysjauhot ja etikka. Vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävää.
  4. Sulata suklaa ja jäähdytä se.
  5. Laita marenkivaahtoa kerroksittain suklaan kanssa pursotinpussiin.
  6. Pursota vaahtokekoja leivinpaperin päälle uunipellille.
  7. Paista marenkikekoja uunin keskitaskolla 100 asteessa tunti. Sammuta uuni ja jätä marengit kovettumaan uunin jälkilämpöön ainakin 6 tunniksi.